Wat is mijn autowaard?

U
h
Z

Anwb waarde auto

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

ANWB-waarde berekenen

Er zijn tal van manieren om de waarde van een auto te berekenen, maar is het altijd goed om uit te kijken naar eentje waar er veel geloof aan wordt gehecht. Dat is ook het geval bij de ANWB-waarde auto omdat achter de waardebepaling wel veel werk schuil gaat. Het mag daarom niet verbazen dat veel personen en bedrijven gebruik maken van ANWB autowaarde berekenen.

Er wordt veel ervaring uit het groot bestand geput

De ANWB staat al tientallen de automobilist tot dienst en is het begrijpelijk dat er in die periode naast heel wat ervaring, ook gewerkt is aan een groot bestand en tal van partners in het binnen- en buitenland. Dit is allemaal nodig om met zorg te werken aan de waardebepaling van de verschillende auto’s welke er te vinden zijn op onze wegen. Een zo een belangrijke partner is de BOVAG en hebben de verschillende bedrijven welke daar aangesloten zijn een compleet overzicht van de markt. Het maakt daarbij niet zoveel uit of er sprake is van de waarde op de occassionmarkt of gewoon de verkoop aan een autobedrijf. Alle waardes zijn op een ANWB-koerslijst samengevat en is die uitgebreid genoeg om een oplossing te bieden voor een ieder die op zoek is naar een representatieve autowaarde. Zelfs de minder gangbare modellen en merken zijn er op de lijst te vinden. Ook leuk om te weten is, dat ook de bedrijven aangesloten bij de BOVAG-gebruik maken van de koerslijst zodat je bij het stappen naar een autobedrijf al vooraf op de hoogte bent van het bedrag wat er aangeboden zal worden.

Wat is mijn auto waard ANWB?

Het wordt een ieder die de ANWB waarde te weten wil komen wel eenvoudig gemaakt omdat er geen lijst met alle informatie over de auto ingevuld hoeft te worden. Het enige wat nodig is om van start te gaan, is het kentekennummer. Daarmee wordt gelijk in het bestand de waarde auto BOVAG opgezocht. Je komt zo binnen een paar tellen de richtwaarde te weten omdat de ANWB autowaarde zelf aangescherpt zal moeten worden op grond van de aanwezige defecten of juist punten zoals een nieuwe set sportvelgen, welke de waarde zullen verhogen. De dagwaarde auto BOVAG geeft ook gelijk aan wat de actuele waarde is waar je gerust van mag uitgaan en is het begrijpelijk dat de dagwaarde steeds aan verandering onderhevig zal zijn.

Door gebruik te maken van de ervaring van niet alleen de ANWB, maar ook de BOVAG, zal het bepalen van de autowaarde dus geen problemen meer op mogen opleveren. Het enige wat rest, is om aan de hand van bijzonderheden aan de auto, de waarde wat bij te stellen. De ANWB koerslijst is ook een handig instrument voor zij die van plan zijn een occasion aan te schaffen en snel aan een objectieve richtwaarde willen komen.

ANWB waarde auto
Waardeer deze pagina