Wat is mijn autowaard?

U
h
Z

Inruilwaarde auto

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Inruilwaarde auto berekenen

Het inruilen van de auto wordt door velen als handig alternatief voor de verkoop gezien en komt dat door het gemak dat het inruilen met zich meebrengt. Zo een inruil is snel klaargespeeld en krijg je er “gelijk” een andere auto voor. Handig en snel zo een inruiloptie, maar let je er natuurlijk wel op dat je het onderste uit de kan zal moeten halen. De hoogte van de inruilwaarde zal dus niet zonder meer geaccepteerd moeten worden en zal je op de hoogte moeten zijn van alle factoren waar ernaar gekeken zal worden.

Hoe werkt de inruilwaarde auto berekening

Er is in principe geen standaard werkwijze welke er gevolgd wordt bij het berekenen van de taxatiewaarde. Het hangt er sterk van af welke regels de autohandelaar hanteert en gebeurt het daarom dat er sprake is van grote verschillen tussen de autohandelaren onderling. Het komt allemaal door het verschil in de inruilwaarde en de prijs welke gevraagd zal worden bij de verkoop. De ingeruilde auto zal namelijk verkocht moeten worden en is het de bedoeling dat de verkoop niet te lang op zich zal laten wachten. Zolang de auto namelijk deel uit blijft maken van de inventaris, is er sprake van kapitaal welke “vast” is en is het van groot belang dat de prijs niet hoger dan dat van de concurrent zal liggen. Het verschil tussen de inruilprijs en die van de verkoop omvat naast de winst ook nog alle onkosten welke de bedrijfsvoering met zich meebrengt. De inruilwaarde auto berekenen zal dus sterk afhangen van de hoogte van de bedrijfskosten.

De dag- of cataloguswaarde wordt vaak als uitgangspunt gebruikt

De inruilwaarde moet wel een basis hebben welke als uitgangspunt bij de berekening wordt gebruikt en is dat vaak de dag- of cataloguswaarde. Die benaderen de waarde van de auto goed en worden daar dan de kosten en winst behorende bij zo een autobedrijf afgetrokken. Je krijgt dus nooit het “volle pond” betaald bij het inruilen en dien je daar wel eerlijk tegenover te zijn. Het is echter het gemak welke het inruilen biedt, welke zo aantrekkelijk is en doorslaggevend werkt. Loop bij een aantal autobedrijven langs om te kijken wat er geboden wordt voor de auto en is het een goed idee om vooraf even de dagwaarde zelf na te gaan. Daarvoor dien je alleen maar op het internet te gaan en een betreffende website te zoeken waar alleen al het invoeren van het kenteken voldoende is om achter de dagwaarde te komen.

Over de auto inruilwaarde onderhandelen, kan je op zo een manier beter en zal je gegarandeerd een beter resultaat bereiken. Naast het onderhandelen over de inruilwaarde, kan je natuurlijk ook proberen om wat eraf te krijgen van de prijs van de auto die je wenst te nemen. Ook een vergelijking maken tussen de verschillende autobedrijven kan nooit kwaad en is elk voordeel lekker meegenomen.

Inruilwaarde auto
Waardeer deze pagina