Wat is mijn autowaard?

U
h
Z

Sloopwaarde auto

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Sloopwaarde berekenen

Met de gang naar de sloop, is de laatste fase van de auto ingezet en zal de auto professioneel uit elkaar gehaald worden. Er komt dus geen bruut geweld aan te pas en wordt er zoveel als mogelijk geprobeerd de bruikbare delen niet te beschadigen. Ook is het van groot belang om tijdens de sloop zoveel als mogelijk een scheiding te maken tussen de verschillende materialen. Dit maakt het verkopen aan de verschillende opkopers dan wel eenvoudiger. De sloopwaarde van de auto is daarom de actuele waarde van de auto van een sloopauto. Een auto waar je niks mee kan en naar de autosloperij kan. Het geeft antwoord op de vraag wat de auto waard is op dit moment.

Sloopwaarde auto factoren

Al het geld welke er zo aan de sloopauto verdiend wordt, zal terug te vinden zijn in de sloopwaarde. Die kan nooit meer bedragen dan al het geld welke er te verdienen valt uit de verkoop van alle onderdelen en materialen. De sloopwaarde verschilt echter wel van de sloopprijs welke aangeboden wordt. Uit de waarde dienen immers alle gemaakt kosten eerst afgetrokken worden en zal ook een deel voor de winst gereserveerd worden. Na aftrek van al deze posten, blijft er een bedrag over welke aangeboden zal worden bij het opkopen.

Ook de kosten voor het uitschrijven van het RDW register en de sleepkosten worden meegenomen bij de berekening. Dit zorgt soms wel voor grote verschillen met de aangeboden prijs, maar zal een snelle calculatie het al snel duidelijk maken dat er nogal wat kosten erbij komen kijken bij het slopen van een auto.

Auto nog in goede staat?

Niet elke auto welke aangeboden wordt voor de sloop, bevindt zich in een slechte staat. Er worden vaak complete auto’s aangeboden welke zich nog in een prima staat verkeren. De sloopwaarde zal bij zulke auto’s uiteraard meer bedragen. Bij de opkoop wordt er in zulke gevallen vaak een taxatie gemaakt en zal de waarde nauwkeurig worden bepaald. Dat komt beide partijen ten goede en heeft de sloperij zo een goed idee welke onderdelen ze zeker met winst door kunnen verkopen. De aankoop van een sloopauto is anders altijd wel wat riskant omdat er nogal wat onzekerheden aan kleven. Dat risico wordt zeker ook meegenomen bij het bepalen van de sloopwaarde en dien je daar bij het onderhandelen over de hoogte van de prijs wel rekening mee te houden.

De sloopwaarde auto hangt dus af van een aantal factoren waarbij zeker ook het bedrijf aan welke de auto verkocht zal worden, belangrijk is. De sloopprijs welke bij de verkoop uiteindelijk gegeven zal worden, zal vaak dan ook afwijken van de sloopwaarde en is het altijd goed om een vergelijking tussen alle aangeboden prijzen te maken.

Sloopwaarde auto
Waardeer deze pagina