Wat is mijn autowaard?

U
h
Z

Verkoopwaarde auto

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Verkoopwaarde berekenen

Voor hoeveel zal je de auto willen verkopen? Dat is een vraag waarop men vaak niet gelijk antwoordt op kan geven en komt dat voor een deel door de sterk uiteenlopende bedragen welke men vraagt op de verschillende verkoopmedia. Auto’s die zo op het oog allemaal op elkaar lijken, verschillen flink qua prijs en zal je er toch beter aan doen om de verkoopwaarde auto zelf op een systematische wijze te bepalen. Het zal daarbij gelijk opvallen dat je daarbij wel goed op de hoogte zal moeten zijn van een groot aantal factoren.

Meeste uit je verkoopwaarde halen

Dat is een kort en krachtig advies welke echter een groot verschil uit zal maken bij het bepalen van de verkoopwaarde. Eerlijkheid dient op elk moment ook aanwezig te zijn omdat je vroeg of laat toch tegen de lamp aan zal lopen. Er zijn namelijk tal van experts daarbuiten, die het fijne afweten van auto’s en gelijk door zullen hebben wanneer er niet correct gewerkt is. Kijk eerst even gerust rond om te zien wat men vraagt voor een soortgelijke auto. De marktprijs dient namelijk altijd in overweging genomen te worden en speelt daarbij de populariteit van zo een auto bij het publiek een grote rol. Een auto die er berucht om is steeds defect te raken, zal nooit veel bij de verkoop opleveren, ongeacht de staat waarin het zich bevindt. Het is deze realiteit welke bij het bekijken van de marktprijs duidelijk zal worden. Met een goed idee van de marktprijs, kan de verkoopwaarde aangescherpt worden. Naast de gebruikelijke afschrijving nodig voor het vaststellen, zal er ook gekeken moeten worden naar factoren welke de waarde kunnen laten stijgen.

Wat is de verkoopwaarde van mijn auto?

Om deze vraag uiteindelijk te bepalen, zal er dus overgegaan moeten worden tot het daadwerkelijk berekenen en je daarbij het best van start gaan met de dagwaarde. Die laat je dus gewoon vaststellen door een online calculator te gebruiken en neem je daarna ook jouw tijd om een idee te krijgen van de prijzen op de occassionmarkt. Naast de aanwezigheid van eventuele mankementen, neem je natuurlijk ook de punten mee waarmee je de prijs omhoog kan krijgen. Het is goed om te weten wat de auto waard is.

De verkoopwaarde vertegenwoordigt het bedrag waarvoor je de auto daadwerkelijk van de hand moet doen, ook na het afdingen. Probeer daarom ook een marge op te plaatsen en zal de vraagprijs welke je daaruit krijgt gebruikt moeten worden bij het plaatsen van een advertentie, maar ook de verkoop aan een autohandel.

Verkoopwaarde auto
Waardeer deze pagina