Wat is mijn autowaard?

U
h
Z

Autowaarde berekenen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Autowaarde berekenen online

Met de waarde van de auto vastgesteld, kan je met een gerust gevoel die ter verkoop aan te bieden. Ook voor de aankoop is het handig om een idee te hebben van de autowaarde. De berekening kan ook zelf ter hand worden genomen wanneer je maar weet waar je allemaal op moet letten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de waarde nauwkeurig wordt vastgesteld om te voorkomen dat er twijfels over zullen ontstaan.

Het beste de autowaarde berekenen

Afgaan op jouw gevoel om de waarde van de auto te bepalen, is nooit het beste idee omdat je anders wel zwak zal komen te staan tijdens het onderhandelen. Dat zal je beslist niet de voordeligste prijs opleveren en komt het berekenen van de waarde dus goed van te pas. Om een de grote vraag te kunnen voldoen, zijn er verschillende websites te vinden waar autowaarde berekenen op kenteken mogelijk is. Dat is een verrassend eenvoudige manier om snel aan de autowaarde te komen zonder dat jij zelf maar één berekening zelf hoeft uit te voeren. De waarde van een auto hangt namelijk voor het grootste deel af van factoren als het bouwjaar, het merk en de kilometerstand. Al deze informatie is te vinden op de database van de RDW en hebben bedrijven daarvoor geheel toegang. Met het kenteken wordt alle informatie dus opgevraagd en kan er gelijk aan het licht komen of de APK al vervallen is of dat er sprake is van een schadehistorie. Met alle informatie kan er dus een vrij nauwkeurige berekening worden gemaakt van de waarde. Vaak wordt van het kenteken gebruik gemaakt wanneer men bijvoorbeeld van plan is om een auto aan te schaffen en het kenteken bekend is.

Autowaarde op kenteken? Kan ook anders

Het berekenen van de waarde zonder kenteken, is ook zelf mogelijk, maar zal je daarbij wel meer werk moeten verzetten. Je wilt namelijk niet met een uitkomst komen te zitten die niet representatief is en waar je in de praktijk dus niet veel aan hebt. De autowaarde bepalen op zo een wijze vereist goed speurwerk omdat je uit zal moeten gaan van de marktwaarde. Daar is er nog altijd sprake van grote verschillen en is het lang niet altijd eenvoudig om daar een draad aan vast te knopen. Let er vooral op dat je alles meeneemt bij het berekenen, dus ook de defecten die eventueel aanwezig zijn. Aan de andere kant mag je zeker niet de punten vergeten die een toegevoegde waarde hebben zoals een set nieuwe banden of een grote onderhoudsbeurt die niet lang geleden uitgevoerd is. Door uit te gaan van alle punten welke de waarde kunnen beïnvloeden, kan de berekening worden uitgevoerd. Bij nieuwere auto’s, kan als startpunt de cataloguswaarde genomen worden en zal de factor afschrijving ook sneller berekend zijn. Bij oudere auto’s is het de dagwaarde welke gebruikt wordt voor de bepaling van de uiteindelijke autowaarde.

Het is belangrijk om te weten dat de autowaarde nauwkeurig bepaald moet worden en zelfs bij zo een online berekening je altijd nog wat aan zal moeten scherpen. Laat het ook duidelijk zijn dat er altijd nog een verschil zal zijn tussen de waarde van de auto en de prijs. De laatste zal in de meeste gevallen lager uitvallen, maar is het daarom juist belangrijk om op de hoogte te zijn van de waarde. Bij het onderhandelen, kan er anders op den duur sprake zijn van een groot verschil en is dat natuurlijk niet wat de verkoper zal wensen.

Autowaarde berekenen
5 (100%) 5 votes