Wat is mijn autowaard?

U
h
Z

Taxatiewaarde auto

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Taxatiewaarde berekenen

Het werk dat bij een autotaxatie aan te pas komt, wordt vaak genoeg onderschat terwijl het juist gaat om een activiteit welke veel kennis vereist. Dat moet ook wel omdat er veel waarde gehecht wordt aan het taxatierapport. Zo een rapport speelt immers een doorslaggevende rol bij ondermeer de verzekeringsmaatschappijen voor het het bepalen van de hoogte van de schade-uitkering. Ook in andere gevallen wordt een taxatie van de auto uitgevoerd.

Regels van taxatie

Gewoon een vluchtige inspectieronde en wat aantekeningen maken is er niet bij en kan zo een taxatie ook niet door een ieder uitgevoerd worden. Zo een taxateur moet namelijk beëdigd zijn en moet zo een persoon daarom een duidelijk aantoonbare ervaring op autogebied beschikken. Die ervaring moet ruim genoeg zijn om alle aspecten van een auto te omvatten zoals het plaatwerk, maar ook de motor. Alleen met deze kennis zal men in staat zijn om de waarde van alle componenten van de auto nauwkeurig vast te stellen. Natuurlijk kan er daarbij altijd de hulp ingeroepen worden van collega’s of organisaties/bedrijven waar er mee samengewerkt wordt. Zo kan een telefoontje naar de sloperij om de prijs van een versnellingsbak te weten te komen, gepleegd worden en zal dit alles resulteren in een taxatiewaarde waar er niets op valt aan te merken. De waarde mag namelijk geen noemenswaardige verschillen opleveren wanneer er een andere taxateur aan te pas zal komen.

Hoe taxatiewaarde verhogen?

Nu je op de hoogte bent van de werkwijze welke er bij de taxatie gevolgd wordt, kan je er ook wat aan doen om de waarde positief te beïnvloeden. Ten eerste moet de auto er goed verzorgt eruitzien omdat de eerste indruk nog altijd een grote rol speelt. Wanneer de motor gestart kan worden en de auto rijbaar is, kan een servicebeurt voor de inspectie ook geen kwaad en laat je gelijk kleine defecten verhelpen. Een kleine investering vooraf kan voor een groot verschil bij de taxatie zorgen.

Omdat de taxatie aan zulke strenge eisen moet voldoen, wordt er veel waarde aan gehecht en zijn er ook kosten aan verbonden. Los van de gevallen waar zo een taxatie verplicht is, zoals voor het bepalen van een schade-uitkering, zal zo een taxatie ook van te pas komen om bij het onderhandelen over de prijs van de auto een stevige positie in te nemen.

Taxatiewaarde auto
Waardeer deze pagina