Wat is mijn autowaard?

U
h
Z

Auto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Auto verkopen online

Veel auto eigenaren zien er nogal op om hun auto te verkopen omdat er altijd nogal wat erbij komt kijken. Het begint al bij het voorbereiden waarbij nog wat defecten gerepareerd dienen te worden en de auto een grote schoonmaakbeurt krijgen moet. Het is echter het verkoopproces zelf welke vaak voor de nodige hoofdbrekens zorgt, vooral wanneer je van plan bent tot het uiterste te gaan om de auto te verkopen tegen de hoogste mogelijke prijs. Het is gelukkig mogelijk om tegenwoordig bij de voor de verkoop uit een groot aantal mogelijkheden te kiezen. Voor je gaat starten met een auto verkopen, is het belangrijk om te weten hoeveel je auto waard is.

Hoe een auto verkopen?

Onbekend maakt onbemind en geldt dat ook voor een auto welke ter verkoop aangeboden wordt, maar waar een beperkt aantal personen ervan af weten. Ook een berichtje plaatsen op de verschillende vormen van sociaal media, is niet de effectiefste manier om de auto snel te kunnen verkopen. Het is daarom een beter idee om er ook voor te kiezen om een advertentie te plaatsen op zo een online verkoopsite. Daar zijn er een aantal van te vinden en kan je er voor kiezen om voor auto online verkopen op al deze sites een advertentie te plaatsen. Zo gul mag je eigenlijk wel zijn omdat het plaatsen vaak gratis is. Naast de erbij horende tekst, kunnen er ook foto’s erbij worden geplaatst. Dat is gelijk ook jouw visitekaartje bij de auto verkopen online en haal je met een paar goed geschoten foto’s al veel personen over om contact op te nemen. Naast dit aspect van “visuele” reclamevoering, zal je wel duidelijk aan moeten geven wat de staat is waarin de auto zich bevindt. Lang niet elke belangstellende zal er gecharmeerd van raken, wanneer het achteraf blijkt dat er nogal wat valse informatie in de advertentie zat. Hou het daarom eerlijk en garandeert dat ook vlot verlopende onderhandelingen.

Gratis een auto verkopen kan gewoon

Het voordeligst kom je ervan af bij gratis auto verkopen omdat de verkoopprijs dan ook jouw volle “winst” zal zijn. De mogelijkheid om gratis te adverteren wordt daarom door de verkoopsites dan ook serieus genomen en komt dat ook door de felle onderlinge concurrentie. Er zijn wel grote verschillen tussen de mogelijkheden die er allemaal geboden worden en kunnen bijvoorbeeld bij de ene site meer foto’s of een langere tekst worden geplaatst. Het ligt ook aan het aantal bezoekers, dat zo een verkoopsite aantrekt en hangt veel ook af of de belangstelling welke er uit het buitenland is. Mijn auto verkopen, is dus geen ingewikkelde zaak meer en kan het nog eenvoudiger wanneer je ingaat op het bod van de site om ook nog als tussenpersoon te fungeren. Dat betekent in de meeste gevallen dat er geen sprake is van rechtstreeks contact tussen de koper en verkoper. De privacy van beide partijen wordt zo niet geschonden en vindt elke stap, van het overschrijven tot aan de betaling via de tussenpersoon plaats. Natuurlijk betaal je voor alle moeite wel een klein bedrag, maar bespaart deze aanpak je wel een hoop tijd en moeite.

Snel en rechtstreeks een auto verkopen

Opkopers van auto’s zijn er overal wel te vinden en bieden ze misschien wel de snelste manier om jouw auto te verkopen. Bij een vlot verloop kan de verkoop al zelfs binnen een dag rond zijn. Naast het verkopen bij zo een bedrijf, kan je er ook terecht voor het inruilen tegen een andere auto. Dat komt soms voordeliger uit dan het verkopen, maar is er daar natuurlijk geen verplichting aan verbonden. Om er zeker van te zijn dat je met een goede deal huiswaarts keert, zal voordat je aan het verkopen begint, eerst een kijkje genomen moeten worden over de prijs wel je denkt te vragen. De dagwaarde berekenen is daarbij een goede start en kan je daarvan uitgaan om met behulp van andere prijsbepalende factoren zoals extra accessoires of een smetteloos plaatwerk. Alles bij elkaar genomen zal auto verkopen niet voor grote uitdagingen mogen staan en door elke eigenaar met gemak ter hand genomen kunnen worden.

Laat daarbij wel duidelijk blijken wat je verwacht van de koper en moet je altijd wel bereidt zijn om te onderhandelen over de prijs. Onnodig te zeggen hierbij dat alle stukken van de auto in orde moeten zijn, niet alleen de autopapieren, maar ook die van de APK. Een vervallen verzekering is op zich geen probleem omdat de nieuwe eigenaar die toch zelf op zijn eigen naam aan zal moeten aanvragen. Anders is het gesteld met de APK en kan je altijd bij de RDW terecht om een aanvraag te doen voor een vervangend kentekenbewijs, tenaamstellingscode en APK.

Auto verkopen
Waardeer deze pagina